Sosyal fobisi olan bireyler ise içerisinde bulundukları tüm ortamlarda diğerleriyle kıyaslanacakları, olumsuz algılanacakları ya da olumsuz yönde etiketleneceklerine yönelik düşünceleri sebebiyle diğerleriyle iletişim kurmaktan kaçınırlar. Kişi bu düşünceler içerisindeyken terleme, kızarma ya da titreme gibi bedensel tepkiler de vererek bir kaygı döngüsünün içerisine girer. Sosyal ortamlarda bu kaygı döngüsünü tekrar yaşamamak adına bu ortamlardan kaçınan kişinin zamanla sosyal yaşamdan uzaklaştığı ve çevresindeki bireylerle ciddi iletişim problemleri yaşadıkları gözlemlenmiştir.
Sosyal fobisi olan kişi: diğerleri tarafından negatif, yetersiz ya da başarısız bir şekilde algılanmak kişilerin katlanamayacağı bir fikirdir. Bu sebeple kaygı açığa çıkar. Yapılması gereken önce kişinin kendisiyle ve diğerleriyle ilgili yanlış fikirlerinin dönüştürmesi daha sonrasında maruz bırakma yöntemiyle bu kaygıyla baş edebileceğini kendisine göstermesidir.
Sosyal Kaygı üzerine ortalama 12 saat süren bir psikoterapi uygulamaktayız. 12 saatlik bir sanal gerçeklik terapisi ile sosyal fobinizi yenebilirsiniz. Sanal gerçeklik terapisi kaygı duyduğunuz ortama uzman klinik psikolog eşliğinde maruz kalmanızı sağlayan yeni nesil bir terapi tekniğidir. Danışan maruz kalma yöntemi uygulanırken kaygı duyduğu alana duyarsızlaşmakta ve kaygıyı yönetme becerisi de edinerek yaşadığını kaygı bozukluğunun üstesinden gelmektedir.
Uzman Klinik Psikolog Tuğçe ACAR
Danışanlarımıza değer veriyoruz. Mesai saatleri içinde bizi dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.
Nisbetiye Mahallesi Birlik Sokak No:3 Kat:4 Daire:17 Etiler, Beşiktaş İSTANBUL
Bugün açık | 09:00 – 17:00 |
İSTANBUL
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.